Imagine Leisure

Van droom naar werkelijkheid

Imagine Leisure ontwikkelt bezoekersattracties, themaparken, musea, brand experiences en multifunctionele voorzieningen. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van een stad of regio als toeristische bestemming. Voor vastgoedontwikkelaars of -eigenaars leveren we turn-key vrijetijdsvoorzieningen of ontwikkelen we een uniek concept. Bestaande exploitanten helpen we met uitbreiding of doorontwikkeling.

Wij verzorgen alle stappen die nodig zijn. Van A tot Z.

IK BEN EEN... exploitant

Met een wens voor meer bezoekers, meer inkomsten, een betere gastervaring, uitbreiding of groei van het bedrijf.

Lees meer
IK BEN EEN... vastgoedontwikkelaar

Op zoek naar meer bezoekers door turn-key attracties of een uniek concept.

Lees meer
IK BEN EEN... gemeente of provincie

Met de ambitie om meer bezoekers te trekken, te spreiden of langer te laten verblijven.

Lees meer

Onze klanten

Imagine Leisure werkt voor een breed scala aan klanten, maar eenieder heeft een droom om leisure te creëren, heontwikkelen, toevoege, uitbreiden of verbeteren. We helpen ze met elke stap die nodig is om deze droom te realiseren.
Een aantal klanten:

  • De werkwijze van Imagine Leisure spreekt aan en ze is in staat snel tot de kern van de zaak te komen. Ze heeft voor Libema in korte tijd een gedegen en praktisch rapport geleverd. Dirk Lips - Libema (leisure groep)
  • Imagine Leisure understands the needs of government, attraction operators and investors and brings together the right teams and knowledge base to deliver successfull, viable projects. The team is highly skilled and well connected but also a pleasure to work with. Michael Collins - LDP (partner)
  • Carolien and Raymond are kind professionals in the leisure industry. They have made a market study for Koezio for a project in The Netherlands. Our discussions were always interesting and have helped us to improve our expansion strategy for this country. Bertrand Delgrange - Koezio (attractie)
  • Imagine Leisure is de perfecte partner voor wensen die voor veel anderen te ver gaan. Ze helpen op een uiterst prettige en persoonlijke manier om dromen van de klant werkelijkheid te maken. Mark de Ruiter - Innoxite (pretpark exploitant)

  De beste partners

  Imagine Leisure werkt samen met de beste bedrijven in de branche. We hebben een internationaal netwerk van professionals van wereldklasse, om topkwaliteit te leveren en dromen waar te maken. Ieder van hen is gespecialiseerd in verschillende stappen van het proces. Imagine Leisure is een lid van IAAPA, de wereldwijde vereniging voor de attractie industrie.

  Nieuws & Updates
   

  • 21.01.2020 Toekomstige invulling Zeelandhallen

   De afgelopen maanden heeft Imagine Leisure voor Libéma, één van de grootste leisure concerns van Nederland en bekend van onder andere Safari Resort Beekse Bergen, Aviodrome en de Brabanthallen, een plan opgesteld voor een alternatieve invulling van de Zeelandhallen in Goes. Er is onderzoek gedaan naar ontwikkelmogelijkheden ten aanzien van de de vrijetijdsmarkt, de MICE-markt en de bedrijfsmarkt. Op basis hiervan zijn twee scenario’s voor toekomstige invulling opgesteld en gepresenteerd aan de directie van Libéma en het college van B&W van gemeente Goes. Voor beide scenario's is inzichtelijk gemaakt wat de voor- en nadelen zijn. Libéma kan op basis hiervan samen met de gemeente een strategische keuze maken voor de ontwikkeling van de Zeelandhallen.

   Lees Meer
  • 17.12.2019 Imagine Leisure onderzoekt kansen zakelijke markt voor Breda

   Breda zet in op groei in toerisme, zowel zakelijk als recreatief. Hiervoor is sinds begin 2019 Breda Citymarketing gestart. Om een gedegen keuze te kunnen maken welke activiteiten zinvol en effectief zijn, is aan Imagine Leisure gevraagd om te onderzoeken hoe de zakelijke markt in elkaar zit en of Breda zich hier op moet richten.

   Het onderzoek moet inzicht geven in de algemene trends en ontwikkelingen, de huidige activiteiten en faciliteiten in Breda en wat het onderscheidende karakter is van de stad. Op basis hiervan wordt advies gegeven over de strategische richting en bijbehorende activiteiten. Er worden een aantal scenario’s uiteengezet, inclusief benodigde middelen en rolverdeling.

   Naast het verzamelen en analyseren van onderzoeken en relevante documenten, worden veel gesprekken gevoerd met lokale stakeholders en experts in de sector. Een klankbordgroep vanuit de stad is betrokken bij de uitvoering van het project. Naar verwachting is het adviesrapport eind januari 2020 klaar.

   Lees Meer
  • 02.12.2019 Overname en doorontwikkeling Het Sprookjesbos

   We hebben Innoxite Leisure Operations succesvol geholpen met het verwerven van ‘Het Sprookjesbos’ Valkenburg (Limburg). Het is een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen, gethematiseerd op basis van sprookjes. Innoxite beheert het park sinds medio 2019 en de omzet en prestatie zijn al fors verhoogd door verbeteringen in marketing, merchandising en evenmenten.

   Maar dat is niet alles: de nieuwe exploitant kan het komende jaar nieuwe attracties toevoegen en de thematisering verder verbeteren. Imagine Leisure heeft de financiering hiervoor geregeld. De eerste attracties zijn al ingepland, waaronder een trein uit het stenen tijdperk en een vliegend tapijt.

   Innoxite en Imagine Leisure hebben samen een uitgebreid strategisch plan opgesteld. Hierdoor kan de exploitant werkzaamheden ondernemen om het park verder te verbeteren. Het plan omvat nieuwe attracties en meer faciliteiten om de gastenervaring te verbeteren en de weersafhankelijkheid te verminderen. Het park zal hiermee in de toekomst een ​​breder publiek aantrekken.

   Lees Meer